Personvernpolicy

Sist oppdatert: 4. februar 2016

MAC Norge Personvernpolicy

Estee Lauder Cosmetics Danmark Norgesfilialen NUF (“MAC Cosmetics Norge”) tilbyr innholdet og tjenestene på nettstedet www.maccosmetics.no i henhold til våre angitte betingelser («betingelsene»). Vår personvernpolicy inngår sammen med våre øvrige vilkår, betingelser og retningslinjer som du kan finne på nettstedet og omtales som de samlede ("betingelsene"). Ved å besøke eller bruke nettstedet vårt anerkjenner du å ha lest, forstått og ubetinget akseptert å være bundet av disse betingelsene, inkludert den behandling av dine personopplysninger som er beskrevet i denne personvernpolicyen hvis ikke annet uttrykkelig fremgår (du må samtykke eksplisitt hvis vi skal kunne sende deg markedsinformasjon via e-post og/eller sms). Estee Lauder Cosmetics Danmark Norgesfilialen NUF (Rosenholmveien 25, 1414 TROLLÅSEN) er behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven, for den behandling av personopplysninger som finner sted når du besøker nettstedet vårt.

Vår personvernpolicy gjelder ikke behandling av personopplysninger som finner sted i forbindelse med at du besøker andre nettsteder eller kommuniserer med andre MAC Cosmetics aktører. Hvis du besøker et av våre regionale nettsteder, f.eks. www.maccosmetics.com, eller du kobler til en annen nettside fra dette nettstedet, er du underlagt retningslinjene som gjelder for det andre nettstedet, og vi anbefaler at du leser gjennom de retningslinjene som gjelder for det andre nettstedet.

Denne Personvernpolicy beskriver våre retningslinjer for personvern for de personopplysninger vi samler inn på nettstedet, herunder hvilke personopplysninger vi behandler om deg, til hvilke formål vi kan bruke denne informasjonen og hvem som eventuelt får tilgang til opplysningene. Vår personvernpolicy beskriver også tiltak vi gjør for å beskytte sikkerheten til dine personopplysninger, samt hvordan du kan ivareta dine rettigheter etter personopplysningsloven, herunder få tilgang til, endre eller slette din personlige informasjon samt hvordan du kan stoppe videre bruk av din personlige informasjon.

Klikk på en av lenkene nedenfor for å gå videre til ønsket avsnitt:



Hva slags informasjon registreres og hva brukes den til?
Vi registrerer og bruker informasjon om deg og våre brukere til flere formål. Dels registrerer og bruker vi informasjon om deg for at du skal kunne bruke våre tjenester og kjøpe våre produkter. Dels bruker vi informasjon som du oppgir til oss i forbindelse med et kjøp, tilbud eller kampanje for å kunne levere den varen eller tjenesten du har bestilt av oss. Noen av våre ulike tjenester krever at du i så fall samtykker til å motta tjenesten og oppgir navn, e-postadresse og mobilnummer (aktuelt dersom du ønsker å motta markedsinformasjon fra oss). Dels kan vi bruke informasjonen til å forbedre våre tjenester og produkter og vårt nettsted. Vi kan samle inn informasjon om deg via våre hjemmesider. Når du besøker nettstedet vårt kan vi også samle inn enkelte opplysninger med automatiserte metoder ved hjelp av teknologier som informasjonskapsler, nettjenerlogger og web beacons.


Informasjon som du selv oppgir til oss
Du kan velge å opplyse personlig informasjon til oss på flere forskjellige måter, f.eks. dersom du ønsker å benytte deg av et tilbud eller en kampanje eller når du foretar et kjøp på nettsiden vår, ved våre salgsdisker eller i butikkene våre.
Informasjon som du kan oppgi til oss kan være: • Kontaktinformasjon (navn, adresse, e-postadresse, mobil eller annet telefonnummer)
• Alder og fødselsdag
• Kjønn
• Brukernavn og passord til nettstedet
• Betalingsinformasjon (bl.a. kortnummer, utløpsdato, leveringsadresse og fakturaadresse)
• Hudpleieinteresse
• Kontaktinformasjon til venner eller andre personer som du ønsker at vi skal ta kontakt med
• Innhold som du oppgir (bilder, videoer, omtaler, artikler og kommentarer)

Vi kan bruke informasjonen som du oppgir til oss til følgende formål:
• Sende markedsføringsinformasjon eller andre meldinger til deg via e-post eller sms dersom du eksplisitt har samtykket til dette
• Yte tjenester til deg
• Behandle dine betalings- og/eller gavekort-transaksjoner
• Opprette og administrere din online-konto
• Besvare dine spørsmål
• Kommunisere med deg og administrere din deltakelse i spesielle arrangementer, konkurranser, loddtrekninger, programmer, undersøkelser og andre kampanjer
• Drive, evaluere og forbedre vår virksomhet (herunder utvikling av nye produkter og tjenester, utvikle og forbedre tjenestene våre, administrere vår kommunikasjon, analysere produktene våre, gjennomføre dataanalyse og økonomistyring, revisjon og andre interne funksjoner)
• Oppfylle gjeldende lovgivning, relevant bransjepraksis og våre policyer

Vi kan også bruke opplysningene på andre måter, som vi vil informere deg når informasjonen er samlet inn.


Informasjon som vi samler inn med automatiske hjelpemidler
Når du besøker dette nettstedet, kan vi også samle inn enkelte opplysninger med automatiserte metoder ved hjelp av teknologier som informasjonskapsler, nettjenerlogger og web beacons. Formålet med dette er å forbedre din opplevelse når du besøker vårt nettsted. De teknologiske løsningene er nærmere forklart nedenfor.
Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettsteder sender til din datamaskin eller andre Internett-tilkoblede enheter for å identifisere nettleseren din, eller for å lagre informasjon eller innstillinger i nettleseren din. Nettleseren din kan beskrive hvordan du kan få beskjed når du mottar visse typer informasjonskapsler og hvordan du kan begrense eller deaktivere visse informasjonskapsler. Merk at du ikke vil kunne bruke alle funksjonene på nettsiden uten informasjonskapsler.
Når vi samler inn informasjon ved hjelp av informasjonskapsler kan våre webservere logge informasjon som hvilken type operativsystem enheten din bruker, samt nettleser, domene, og andre systeminnstillinger i tillegg til hvilket språk systemet bruker og i hvilket land og tidssone enheten befinner seg i. I nettjenerloggene kan det også registreres informasjon som hvilken nettadresse som koblet deg til nettstedet vårt, og IP-adressen til enheten som du bruker til å koble til Internett. For å kontrollere hvilke nett-servere som samler inn denne informasjonen kan vi plassere gjennomsiktige bilder på nettsiden vår. Disse kalles "web beacons". Dette er datainstruksjoner som lenker nettstedet til spesifikke webservere og deres informasjonskapsler.

Vi oppretter ikke elektronisk brukerprofiler som kan knyttes til deg med mindre vi har innhentet et eksplisitt samtykke fra deg til dette. Vi kan imidlertid opprette elektroniske brukerprofiler dersom vi anonymiserer opplysningene slik at det ikke lenger er mulig å identifisere brukerprofilen til deg og din identitet.

Vi kan bruke informasjonen som er samlet med automatiserte verktøy på dette nettstedet til å tilby tilpasset innhold, markedsundersøkelser, dataanalyse og systemadministrasjon, f.eks. for å finne ut om du har besøkt oss før eller om du er en ny besøkende på nettstedet, til oppfylle juridiske krav, retningslinjer og prosedyrer, inkludert relevant bransjepraksis og til å opprettholde våre betingelser. Vi kan også bruke opplysningene på andre måter, som vi vil informere deg når informasjonen blir samlet inn.

Tredjeparts nettanalysetjenester
Vi kan benytte tredjeparts nettanalysetjenester på denne nettsiden, på våre sosiale medie-plattformer eller på våre mobile applikasjoner, som Adobe Site Catalyst og Google Analytics. Serviceleverandørene som håndterer disse tjenestene vil være databehandlere etter personopplysningsloven og kan bare behandle opplysningene på vegne av MAC Cosmetics Norge i samsvar med det som er avtalt skriftlig mellom den enkelte serviceleverandør og MAC Cosmetics Norge («databehandleravtale»). Serviceleverandørene benytter teknologier som informasjonskapsler, nettserverlogger og sporingsbilder for å analysere hvordan besøkende bruker nettstedet. Informasjonen som samles på denne måten (inkludert IP-adresser) benyttes av disse serviceleverandørene til å evaluere hvordan nettstedet brukes på vegne av MAC Cosmetics Norge. Du kan deaktivere muligheten til disse analysestjenestene, slik at de ikke kan analysere dine aktiviteter på nettstedet. For å benytte deg av dette valget i forhold til deres innsamling av informasjon på dette nettstedet, må du gjøre følgende:
• For Adobe Site Catalyst, klikk her http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html;
• Deaktivering av Google Analytics informasjonskapsler og andre tredjeparts nettanalysetjenester kan du gjøre fra gang til gang når nettleser advarer om at en informasjonskapsel er i ferd med å sendes.


Informasjon som vi deler og hvem vi deler den med
Vi vil ikke selge eller på annen måte videreformidle personlig informasjon som vi samler inn om deg til noen utenforstående aktører med unntak av de aktører som er beskrevet nedenfor: • Til våre konsernselskaper for de formål som er beskrevet i denne personvernpolicyen.
• Til tjenesteleverandører som utfører tjenester på våre vegne basert på våre instruksjoner i henhold til skriftlig databehandleravtale. Vi gir ikke disse tjenesteleverandørene rett til å bruke eller utlevere informasjon unntatt i den grad det er nødvendig for å utføre tjenester på våre vegne for de formål som er beskrevet i denne personvernpolicyen, eller for å oppfylle lovens krav. Eksempler på slike tjenesteytere er selskaper som håndterer kredittkorttransaksjoner og bestillinger og tilbyr webhosting-tjenester og markedsføringstjenester.Til eventuelle andre eksterne aktører bare med ditt eksplisitte samtykke.

Vi kan også utlevere informasjon om deg (i) hvis vi er pålagt å gjøre det etter norsk lov, (ii) dersom det er nødvendig å hindre fysisk skade eller økonomisk tap, eller (iii) i forbindelse med mistanke eller pågående uautoriserte eller ulovlige aktiviteter.

Vi forbeholder oss også retten til å overføre personopplysninger om deg i tilfelle vi selger eller overfører hele eller deler av vår virksomhet eller eiendeler til en ny eier i samsvar med denne personvernpolicy og norsk lov.


Dine rettigheter og valgmuligheter
For å gjøre det enklere for deg å kontrollere behandlingen av de personopplysninger vi behandler om deg har vi utviklet tekniske løsninger som skal gjøre det enklere for deg å ivareta og uttøve dine rettigheter etter personopplysningsloven og denne policyen. Nedenfor følger en oversikt:

  1. Dersom du har samtykket til at vi kan sende markedsføringsinformasjon eller andre meldinger til deg personlig via e-post eller sms, kan du når som helst trekke samtykket tilbake. Dette kan gjøres på følgende måte:

    Avbestille e-post
    Du kan når som helst be oss om ikke å sende deg markedsførings-e-post ved å klikke på "Avslutt abonnement" i e-postene du mottar fra oss eller ved å ta kontakt med oss som beskrevet nedenfor. Du kan også avbestille markedsførings-e-post fra MAC Cosmetics Norge ved å klikke her: kundeservice@cs.maccosmetics.no.

    Avbestille SMS
    Du kan når som helst be oss om ikke å sende deg markedsførings-SMS ved å ta kontakt med oss på kundeservice@cs.maccosmetics.no.

    Avbestille direktereklame
    Du kan også når som helst reserveredeg mot å motta direktereklame i posten på følgende måte:

    Du kan be MAC Cosmetics Norge om å slutte å sende deg direkte-reklame i posten ved å følge instruksjonene som finnes i direktereklameutsendelsen. Du kan også reservere deg mot direktereklame i posten ved å ta kontakt med oss på kundeservice@cs.maccosmetics.no. For reservasjon mot direktereklame fra andre må du reservere deg i det nasjonale reservasjonsregisteret.

  2. Du kan når som helst trekke tilbake (helt eller delvis) det samtykke til behandling av personopplysninger som du tidligere har gitt oss uten nærmere begrunnelse. Dette kan omfatte det samtykke du har gitt til behandling av personopplysninger i samsvar med denn personvernpolicy’en og/eller spesifikke du har gitt til spesielle behandlingsformål slik som å motta markedsføringshenvendelser per e-post og/eller sms. Vi vil behandle dine forespørsler innen rimelig tid og de frister som følger av loven. I noen tilfeller kan en tilbaketrekking av et samtykke til bruk eller utlevering av dine personopplysninger medføre at du ikke kan (fortsette) å bruke enkelte av våre produkter og tjenester.

  3. Innsyn, retting og sletting av din personlige informasjon

    Du har rett til å be om innsyn i hvilke personopplysninger vi behandler om deg og kan kreve retting og sletting etter bestemmelsene i personopplysningsloven. Rett til innsyn i personopplysninger kan i noen tilfeller være begrenset i henhold til personopplysningsloven. Forespørsler om innsyn, retting eller sletting av din personlige informasjon ved å sende en e-post til kundeservice@cs.maccosmetics.no.


Overføring av data utenfor Norge og EØS-området
Vi kan overføre den personlige informasjonen vi samler om deg til mottakere i land utenfor EØS-området. Mottakere kan være databehandlere eller konsernselskap. Dersom vi har behov for å overføre informasjonen din til mottakere i land utenfor EØS-området, vil vi forplikte mottaker på avtalerettslig grunnlag til å beskytte informasjonen på den måten som er beskrevet i denne personvernerklæringen og i samsvar med norsk lov og for øvrig følge de regler som gjelder for overføring av personopplysninger til mottakere i tredjeland.


Informasjonssikkerhet
Vi sørger for tilfredsstillende informasjonssikkerhet og internkontroll etter personopplysningsloven §§ 13 og 14 gjennom nødvendige administrative, tekniske og fysiske sikringstiltak for å beskytte dine personopplysninger mot tilfeldig, ulovlig eller uautorisert ødeleggelse eller tap, endring, uautorisert innsyn eller tilgang, herunder når behandlingen omfatter overføring av data over et nettverk, samt mot all annen ulovlig form for behandling.


Lenker til andre nettsteder
Nettstedet vårt kan inneholde lenker til andre nettsteder som kan være interessante for deg. Disse nettstedene kan være driftet av andre enn oss. Lenkede nettsteder kan ha sin egen personverninformasjon eller policyer som vi på det sterkeste anbefaler at du gjennomgår hvis du besøker et lenket nettsted. Dersom lenkede nettsteder som du besøker ikke er eid eller kontrollert av oss, er vi ikke ansvarlig for innholdet på nettstedene, bruk av nettstedene eller behandlingen av personopplysninger som skjer på nettstedene.


Oppdatering av vår personvernpolicy
Disse retningslinjene for personvern kan regelmessig bli oppdatert uten forhåndsvarsel for å gjenspeile endringer i vår personvernpolicy og norsk lov. Vi vil legge ut et varsel på nettstedet vårt for å varsle deg om eventuelle vesentlige endringer i vår personvernpolicy og vi vil indikere øverst i policyen når den sist er blitt oppdatert. Vi ber om at du regelmessig kontrollerer om det er foretatt endringer i vår personvernpolicy.


Slik kommer du i kontakt med oss
Hvis du har spørsmål eller kommentarer angående denne personvernpolicyen, eller eller hvis du ønsker å benytte deg av dine rettigheter som beskrevet i denne personvernpolicyen, send en e-post til kundeservice@cs.maccosmetics.no eller ring til oss på tlf. 80 06 97 99.